Verdens største historiske skuespill

Gjenskaper slaget ved Waterloo

Recreates the Battle of WaterlooFor litt over tohundre år siden, stod det siste slaget i Napoleonskrigen, ved en liten småby utenfor Brüssel, i dagens Belgia. Napoleons franske arme hadde 93 000 soldater, mens koalisjonen mot Napoleon, under Britisk og Preussisk ledelse, hadde 125 000 mann. 65 000 døde på slagmarken på denne 18. juni. De falt for kanon-ild, kuler, sverd og bajonetter. Napoleon tapte slaget, som satte sluttstreken for hans hundre dager ved med restaurert napoliansk regjering i Frankrike. Resultatet, ble hans avgang, og fred i Europa, etter flere tiår med kriger.

I våre dager, minnes man slaget ved et masse-spetakkel over helgen, nær den 18. juni. For tohundreårs-jubileet i 2015, møtte flere skuespillere opp, enn noen gang tidligere. 6 200 skuespillere, 330 hester og 120 kanoner møttes på den historiske slagmarken.

Det er ikke kun gjenskapelsen av slaget, som er severdig. For anledningen slår de stridende partene også hver sin historiske ler, og sover felten. Også av rent praktiske årsaker, siden få hoteller har plass til 330 hester. Leirlivet er autentisk, når det kommer til utstyr, og verktøy, så vel som når det kommer til maten som soldatene spiser.

Arrangementet ble åpnet med en poetisk tolkning av slaget, som var skrevet av Luc Petit. Stykket forgikk på en scene, 150 meter lang, med en bakgrunn bestående av store projeksjons-skjermer.

Det hele ble spritet opp ytterligere, av pyrotekniske installasjoner, klassisk musikk som drønnet ut av et stort lyd-system, samt dansere, klassiske musikere som spilte musikk fra den Napoleanske æra, og medlemmer av gjenskapelses-gruppene.

I tillegg til skuespillerne, var det møtt opp 64 000 tilskuere for å vitne det dramatiske slaget. Hele gjenskapelsen av slaget varte rundt 10 timer. Det var mange celebre gjester på besøk, og blandt dem, også Nigel Farage, som fikk en orden av Napoleon, og ett Fem Franc stykke fra 1802, som takk for sin innsats for ett fritt Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *