Historisk Sverdkamp som hobby

Historic sword fighting as a hobbyDet er i dag mange folk som driver med historisk sverdkamp, og det norske miljøet for dette, er også i vekst, selv om det er lite. En viktig del av opplegget er å mestre gamle teknikker og å oppdage hva som fungerer. Dette inkluderer også at man bruker klær som passer til den epoken som man realiserer, og selvfølgelig, at man bruker tidsriktige rustninger.

Vanligvis finnes det tre klasser innenfor den historiske sverdkampen. Disse er basert på tidsepoken. Vi beveger oss fra sen jernalder, til middelalder, og videre til høymiddelalderen. Epokene regulerer hvilke våpen som kan brukes i sverdkampen, og hvilke former for rustning som er akseptable.

Videre er det også noen begrensninger for hvor mye kontakt man kan ha. Utstyr fra tidlige epoker, gir ikke den samme beskyttelsen som senere plate-rustninger. De som gjenskaper tidlige epokers sverdkamp, må derfor utvise mer forsiktighet, enn de som er godt pansret. De som er godt pansret, kan derimot ta ganske hardt i. Det kreves også en egen mentalitet for å ta det helt ut. Det er derfor ikke uten grunn at det finnes fø av de virkelig harde kampgruppene.

Holmgang Hamburg

En av de bedre, og mer brutale gruppene, som man finner i det nordiske nabolaget, er Holmgang Hamburg. Er verre samling av brutale små-kriminelle, må man lete lenge etter. De er brutale, og de kjemper skittent. Når det er sagt, så er deres kampteknikk også noe av det nærmeste man kommer ekte middelaldersverdkamp. Selv sier de at de ikke gir seg, før motstanderen har markert stål mot hud. Sjeldent klarer de å avholde en øving uten at noen blør, og nen ganger trengs en tur til hospitalet. Her kan man bare takke for at helsestellet ikke er autentisk, men av moderne type. For sør-norske skuelystne er det en smal sak å ta seg over til kontinentet, når Holmgang viser hva de kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *