Folkenes kamp

Battle of the Nations

Battle of Nations is the world championship of medieval martial artsBattle of Nations er verdensmesterskapet i middelalder-kampkunst. Stevnet ble førstegang avholdt i Kharkiv, i Ukraina, i 2009. Mesterskapet vandrer, og har blitt avholdt i Europa i April, i alle år som fulgte. De to siste årene har stevnet funnet sted på samme sted, utenfor Praha, og selv om dette fjerner noe av nyheten av arrangementet, bidrar dette også til mer ordnede former, og mer erfarene medarbeider.

Konkurransene avholdes alle i fullkontakt, men våpnene som brukes, må etterkomme en del gitte regler. Det samme gjelder for kampene, for å holde det hele idrettslig. Over årene har lag fra 25 forskjellige land deltatt. Mesteparten av deltakerne er fra Vest-Europa, men det finnes hederlige unntak, hvor våre kolonier også sender deltakere. I 2016 fantes det deltakere fra Israel, Argentina, Mexico, Canada, samt USA. USA sitt 1.- lag sikret seg en god delt 4. plass i kategorien 5- manns kamp, noe som er imponerende. De høyeste plasseringene pleier som regel å bli holdt av Russiske og Ukrainske lag.

Utover dette finnes det kamper i mange forskjellige klasser, og med forskjellige våpen. De største lag-kampene blir gjennomført med to 21-manns lag, mot hverandre, men det finnes også enkeltmanns-dueller, samt forskjellige våpengrener, som bruk av pålevåpen.

I 2016 deltok det mer enn 700 utøvere, noe som er det beste deltakerantallet til nå. Stevnet er i stadig vekst, kan introdusere nye konkurranse -former hvert år. Nye grener i 2016 var en kvinnekategori innen 3×3 meter holmgang, og duell med pålevåpen for kvinner.

Stevnet er ikke kun konkurranser, og det er mange skuelystne som er med uten å delta i konkurransene. Foruten våpen, finner man mange gode tilbud. Som regel finnes det mange typer mat, som er tilberedt på gamle måten, man finner markedsboder med tøy og bruksgjenstander, og man finner et stort utvalg av øl og mjød.

Om man er interessert i å drive med idretten, eller om man bare er ute etter å kle seg ut, er dette stedet å være.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *